Du är välkommen till min blogg

Texter
203322
80
Nu är texter uppe i 203 322 klick inte illa eller hur :) dessutom tillkommer också klicken från besöksräknaren.
 
Fast jag har ingen aning varför det är en, som det ser ut en kille på bilden??? konstigt det är ju helt verklighetsfrämmande.

Som jag nämnt tidigare så var jag med i en forskningsstudie, förresten en av fler- har ju varit med i AK,s studie ang fillers, men nu är/var det SCAPIS en forskningsstudie där resultaten av all information sammanställs till svar som - varför vissa människor drabbas av sjukdomar som stroke KOL och hjärtinfarkt medan andra människor inte gör det, och hur förhindra att sjukdomar uppstår.

Så nu blev det dags för ny uppdatering av SCAPIS genom Hjärt och Lungfonden, och då i form av en inbjudan, förra året var ju inbjudan vid 7.00 eller var det 8.00 ett morgonseminarium, lätt hysteriskt, att ha det vid den tiden, bara av det skälet kan man ju få en hjärtinfarkt. Behöver jag säga att jag var aldrig där. Nåvälan nu i år kom en ny inbjudan och med ett bättre innehåll, och ett hurra! för en mer lämplig tid-- tiden är från kl 11.00. Allt väl tills jag skulle anmäla att jag kom, med 5 dagar tillgodo innan anmälningstiden gick ut.

Visst, de skrev att det var begränsat med platser och att man helst skulle anmäla sig så snart som möjligt.

OJ - blir inte det en stress? när allt ska gå så fort...fort...fort!

Dessutom så kan alla vi som var med i studien ta med en vän/gäst till semiariet stod det i inbjudan.

VAD hände nu när jag anmälde mig till lunchseminariet, jo jag hamnade på en väntelista för att det var fullt???.

FULLT! för mig som deltagit i forskningsstudien fullt!

Alla dessa vänner som har fått plats på bekostnad av mig och säkert andra som deltagit men inte fått plats utan hamnat på en väntelista, som säkert är ett tillvägagångssätt för att lugna--för inte kommer det bli aktuellt.

Är det att planera vettigt.

Var ligger fokus i att bjuda in de som var med i studien, vi som bidragit till kunskapsbanken om riskmarkörer till att förutsäga vem som riskerar att ex. drabbas av en stroke eller hjärtinfarkt., och vi hamnar på en väntelista för att de sk vännerna ska få plats.

Är det så att vännerna ska få info, de som inte bidragit till något utan kan lugnt inkassera. Vet inte hur de tänker, men bak fram är det. Varför görs det en så dålig lösning, jag hade kunnat gjort det bättre helt klart.

Idagsläge blir det lite tramsigt att först bli inbjuden som deltagare och sedan hamna på väntelista buhu!! 50% av platserna går till "vännerna" Jag blir så gla´ hela dan, känner mig sååå uppskattad av detta tillvägagångssätt, kan inte vara bättre, hur kom de fram till det, måste krävt mycke tankekraft.

Hej till dig, det var ett tag sen, måste ju skärpa mig med att vara aktiv som bloggare, kan ju inte låta det gå flera veckor emellan varje blogg, liknar mer snigelpost.

Apropå snigelpost, egentligen under all kritik, jag tog bort en hudförändring som det så fint heter, det var ett födelsemärke som hudläkaren tyckte skulle tas bort, sagt och gjort det blev borttaget och sydd. Sedan skulle det gå till analys och jag skulle få svar inom 8 veckor märk väl 8 hela veckor, när jag hörde det så trodde jag det inte var sant och var ju naturligtvis den som måste höra vad det berodde på? hade det varit något elakartat så hade jag ju hunnit att dö, eller hade sjukvården ringt mig? och meddelat ett svar som då hade blivit i ett snabbare skede? vet ej, tycker att det faktiskt är under all kritik, provsvaret kom efter 12 veckor hahhahha, det är ju bedrövligt sjukvården håller också på att krackelerar åtminstone såna här delar av den.

Svaret som jag fick var bara massa svammel, ansåg jag typ att det var sommar patologerna hade semester, en del gick i pension var fyrtiotalister men kära hjärtans vilka svar jag fick av sjuksköterskan. Hon hade nog jobbat för mycket.

Roligare att berätta är att jag hade bestämt mig för att börja utbildning i professionellt skrivande och då samtidigt fick jag uppslag om ett kul xtra arbete hos TV 4, man skulle arbeta med deras socialamedier och helst ha gått utbildningen några terminer, men jag tyckte att jag kunde söka fast jag skulle börja 1,a terminen, jag ansåg att jag hade erfarenhet inom skrivandet. Dessutom så skickade jag inte ett webb cv utan mer en intressansökan, vill inte ha mitt cv snurrande digitalt på nätet.

Jag fick svar redan efter lite drygt en vecka mycket bra jobbat måste jag säga :) typ att jag hade intressant bakgrund och erfarenhet -jo jag tackar :) men jag fick inte jobbet, däremot så skriver personen att hon hoppas att det ska komma upp fler tjänster som intresserar mig och tipsade mig om att söka ytterligare en tjänst där man ska arbeta med sociala medier men mer riktat mot nyheter kan ju inte bli mer perfekt :)

 

Sedan så väntar jag med stor förtröstan på att räknaren ska visa 200 000 små klick "texter" är uppe i 193 439 woow och räknaren som syns är uppe i ja det ser du ju själv vid läskunnighet. Sen hur mycket det blir per månad -- vet inte då måste jag räkna och det orkar jag inte nu, men det har blivit en stor skillnad sedan tidigare.

Den här texten har jag skrivit för Voov Stockholm, en av två texter, med undantag av ett par ord som är ändrat av Voov Stockholms ordförande. 

Nu hoppas jag att det finns flera godhjärtade människor som kan bli jourhem för utsatta djur oftast hund eller katt för behovet är stort för dessa djur (tyvärr). Så jag hoppas på det goda.

Ps Bilden skulle naturligtvis vara först men det får jag ändra en annan dag, går nog bra ändåCool

 

 

BÄSTA VÄNNER BEHÖVS

Behovet av jourhem för sällskapsdjur är alltid aktuellt.

Har du tid och engagemang för att ge ett djur (ofta hund eller katt) en trygg punkt i tillvaron, för en begränsad tid?

Ett jourhem som ger sällskapsdjuret ett gott liv på en säker plats.

VOOV är en förkortning av Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta. VOOV Stockholm är en av flera lokalföreningar här i landet som är knutna till VOOV Riksförbund.

VOOV Stockholm har som syfte att ge den som är våldsutsatt möjlighet till att flytta till ett skyddat boende, samtidigt som jourhem erbjuds för en begränsad tid till den våldsutsattas sällskapsdjur.

Idag kan de som har sällskapsdjur sällan ta med djuret till ett skyddat boende.

Det är där Du och VOOV Stockholm tillsammans gör en insats för djuret.

Hör gärna av dig till oss via mejl, så får du veta mer: jhvoovstockholm@gmail.com

Allt arbete i VOOV sker på ideell basis.

Med vänlig hälsning

VOOV Stockholm

www.voov.nu www.facebook.com/VOOVStockholm www.facebook.com/voov.nu

 

Veterinär omtanke om våldsutsatta – Stockholm, Organisationsnummer: 802512-0638

 
 
 

Publicerad 13 maj 2019 16:15

Hotellkedjan slutar städa rummen varje dag – vill spara vatten

 
Scandic Europa i Göteborg – ett av kedjans 85 hotell i Sverige.

Scandic Europa i Göteborg – ett av kedjans 85 hotell i Sverige.

 

1/3

Foto: Shutterstock

Städservicen på Scandic-hotellen blir mindre omfattande.

Städservicen på Scandic-hotellen blir mindre omfattande.

 

2/3

Foto: Shutterstock

På Scandic städas numera bara rummet när du checkar ut.

På Scandic städas numera bara rummet när du checkar ut.

 

3/3

Foto: Scandic

 
 
 

De flesta hotellgäster förväntar sig att få rummet städat och sängen bäddad varje dag.

Men nu bryter hotellkedjan Scandic mönstret och drar ned på städningen.

Man anför miljöskäl och siktar på att spara tio miljoner vatten per år.

Senaste kommentarer

26.10 | 04:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R

...
26.10 | 04:58
Anmärkningsvärt!!!! har mottagit 1
26.10 | 04:58
Ett PS! har mottagit 1
26.10 | 04:57