Du är välkommen till min blogg

Dagen till ära 9/6

Min hyllning till dig en fin vän jag haft/har, min hund fyller 14 år idag. Vilka härliga år vi haft men också tunga, mörka. Ditt hundliv tillsammans med mitt människoliv har präglats av mycket glädje och upplevelser men även mycket av livets motgångar. Du min vovve har alltid funnits där vid min sida,med din närvaro och din villkorslösa kärlek till mig din matte. Dina egenskaper hos dig min älskade vovve har/är varit fantastiska.

En valp med mycket energi, livlighet ville jag ha för att kunna "arbeta" med och så blev det :)) en livlighet som ibland gick överstyr. Vi tränade apportering, lydnad, viltspår och däremellan mycket lekkontakter med "schyssta" hundar och människor :)) dessutom tillkom passivitetsträning. Du hade också den här lilla egenheten att du gillade att klättra och du tyckte om höga höjder,ibland undrade jag om du hade lite katt i dig. Dessutom har du alltid haft en känsla för tid det har jag aldrig begripit hur du har lyckats med? Din energinivå behövdes arbetas mer med och vi kvalade in på räddningshundsutbildningen, 4 tuffa uttagningar tillsammans med naturligtvis höga krav på både förare(jag) och hund, OCH vi klarade det!. Min lycka över det blev kortvarig, min mamma och din dagmatte hade blivit allvarligt sjuk, det gick alldeles för fort, efter några månader så var hon död, strax efter så dog min andra älskade äldre hund och din superfina underbara kompis och din trygga vän var borta och återkom aldrig. Återigen vet jag inte hur du bar dig åt, du hade aldrig ylat tidigare och inte efter heller. Men i samma ögonblick, eller strax innan telefonen ringde med dödsbudet, så ylade du något så sorgligt och jag förstod att min mamma dog i det ögonblicket, och så var det.

Jag tackar dig min vovve och vän, att du fanns där, och att räddningshundsutbildningen var något som upptog vår tid, det blev min och din "räddning" och alla våra skogspromenader. Idag är jag glad och tacksam över alla foton och fina minnen från träningen ute i Rosersberg räddningstjänstens träningsställe ett av ruinställena. Du har varit en glad, trygg vovve med ett starkt psyke, i kombination med en stor älskvärdhet. En äkta och sann "räddare". Vi har rest mycket i Sverige och tävlat eller så har det varit på ledigheter, då vi hälsat på vänner och bekanta, alltid lika smidig och stabil i alla dess olika miljöer. Min vovve du har haft en utpräglad smidighet när vi varit ute och rest, lika följsam då som när vi gick räddningshundsutbildningen och ålade, kröp oss fram i/under avloppsbrunnar, eller under husruiner, eller när vi "jobbade" i mörker i sjukhuskulvertar eller när vi var på dina älskade höga höjder., du vek aldrig från min sida och dessa stora egenskaper har du aldrig gjort avkall i ditt liv när det gäller mig, din matte.

Naturligtvis blev det championattitel för dig och migCool och andra priser. Du har älskat att spåra och simmat, och det har du fått göra varje år hela badsäsongen lång, och även idag på din födelsedag blev det morgondopp. Det var i spår vi tog championattiteln, inte att förglömma alla besök i zooaffärerna, något du också har älskat att göra. Ett roligt minne av hur många som helst är när du en sommar fick uppdraget att hjälpa den stackars mannen som skulle hålla rent från kanadagäss på en badplats, han lyckades föga, när du fick klartecken av mig så var det några smygsteg sedan tog du fäste på att springa rakt in i mitten av alla dess kanadagäss och skingra dem med ett woff ibland två woff, det var hur häftigt som helst att se hur du arbetade med att skingra alla dessa hundratals kanadagäss som fick flyga iväg ut i vattnet eller därifrån, du var hur effektiv som helst och väldigt stolt och nöjd när du hade arbetat klart, det var värt din glass i belöning och mitt beröm och mannen som var imponerad. Ditt mod kom säkert bl a från din mamma som inte drog sig för att slåss med grävlingar som kom för nära, dessutom klarade hon sig helskinnad, när hon inte slogs med grävlingar så var hon en skicklig jaktchampion, din pappa var en av få hundar som tagit fem olika championattitlar i olika grenar och varit svensk mästare och även deltagit i VM så du hade mycket att brås på och jag att förvalta.  Din älskvärdhet eller din förmåga att du kom människor nära har gjort att vi övervägande haft dagmattar/hussar och hundpersonal när det varit aktuellt, alla har tyckt om dig väldigt mycket.

14 år för en vovve en retriever är en hög och ärofylld ålder, dina bästa hundkompisar är borta, döda en av dem hade vi många fina glada hundpromenader som varade i 10 år. Din/min hundbrorsa inkl. Åh det finns en hel rad av många härliga vovvar med ägare som vi lärt känna, men som inte finns längre, mer än i alla fall mitt minne, kanske i ditt också. Nu har vi lärt känna nya yngre hundkompisar med ägare som är trevliga :)) Vi hade t o m ett hundkalas när du fyllde 11 år, hundar och ägare men det blev lite "rörigt", Om du finns med mig i jordelivet när du fyller 15 år, då blir det "stort" kalas.

Du finns med på vackra foton, akvarelltavla, och nu senast porträtteckning i blyerts gjorda naturligtvis av konstnär och bildkonstnär och fotad av duktig person.

Tack min vovve

Jag är tacksam för din plats i mitt hjärta och liv

Du är en pärla  "mitt hjärta"

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 04:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R

...
05.03 | 06:14
Min förstasida har mottagit 3
26.10 | 04:58
Anmärkningsvärt!!!! har mottagit 1
26.10 | 04:58
Ett PS! har mottagit 1
Du gillar den här sidan