Du är välkommen till min blogg

Hela kedjan av kvack... kvack... kvacksalveriiii!!!

Läste på DN/debatt om att patientsäkerhetslagen har ett behov av att ändras, för att det är för många som inte har kompetens eller utbildning för att behandla/ge terapi till psykiskt sjuka inklusive de personerna som är självmordsbenägna.

Instämmer men det är OCKSÅ de som håller i dessa utbildningar som inte heller är utbildade för ändamålet, det finns så många som utger sig för att vara sk seriösa och säger/annonserar om att de har kompetensen till att ex. utbilda andra i KBT, som sedan ska praktiseras/behandlas av de som gått måndagsexemplar utbildningen till de som är svårt sjuka i psykisk sjukdom???? hur går detta till?? att ex. grannen, brevbäraren eller pizzabudet kan starta en utbildning i KBT, hitta på en kursplan, och avsluta utbildningen för deltagarna med ett diplom, sedan har du också möjligheten att hitta på ett bra yrke som utom de legitimerade yrkena som matchar den tänkta utbildningen och gör deltagarna lugna som ex. KBT-terapeut, beteendevetare, samtalsterapeut i KBT, för att titlarna är inte skyddade. En sammanfattning kan sägas så här- En falsk utbildning som ger falska kunskaper ska sedan utövas på svårt sjuka personer- thats it!, Inga trygga, säkra utbildningssystem här inte, kvalitetssäkrad utbildning--Glöm det!!!, regelverk som garanterar att utbildningssamordnaren har godkända akademiska utbildningar--Glöm det!!! Inte när det handlar om dessa områden.

Sååå alla dessa politiker och ministrar som ojjjar sig, alla dessa "gubbs" med rejäla löner, som har lite svårt med förändringar,  man kan ju lugnt säga att det är mycket prat och lite verkstad eller hur? för annars så skulle det redan vara åtgärdat så att vården blir "bättre" och att patientsäkerheten är lika säker för de somatiskt sjuka OCH de psykiskt sjuka , att lagarna är uppdaterade, att patientsäkerheten VÄRNAS.

Sänk kostnaderna för terapisamtal som många privata leg. terapeuter har, låt vårdpersonal som vill, utöka sin kompetens ytterligare och ge Steg 1 utbildning GRATIS! så de kan börja ha behandlande samtal redan i vården medan väntetiden betas av till den leg. terap. När väntetiden är över så kanske det inte är lika aktuellt att behöva komma till en leg. terapeut. Nobody knows???

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 04:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R

...
05.03 | 06:14
Min förstasida har mottagit 3
26.10 | 04:58
Anmärkningsvärt!!!! har mottagit 1
26.10 | 04:58
Ett PS! har mottagit 1
Du gillar den här sidan