Du är välkommen till min blogg

Kunskap om att naturen är en läkande kraft!!!!

Äntligen så säg, några kloka har börjat skriva remisser till/för rehab. av de utbrända/utmattade och remisserna är för rehabilitering på lantgårdar, natur, trädgårdsterapi, nu finns det ju mer såsom hästterapi, musik, dans, måleri, jag skulle sträcka mig ännu mer att det mesta inom den kulturella, den kreativa världen är stärkande för själ och kropp, men det har bara hunnits forskat väl på dessa områden som jag nämnde tidigare. Det är baserat på kunskaperna från Alnarp där iden är att naturen anses som en läkande kraft och att människan mår bra av fysisk vistelse utomhus och nu då i form i trädgårdsarbete,eller lantgård. Alnarp baserar sin kunskap på forskning sedan 80-talet om hur naturen påverkar människans livskvalitet och hälsa.

De balanserar teori-praktik och upplevelser och att hitta friskfaktorerna så mycket som möjligt, och då arbetar för ökad hälsa och välbefinnande, för att människan ska orka ta tag i livet igen. 

Lätt som en plätt, eller hur? allt är bara logiskt tycker jag, utan att låta för mycket men det där visste jag redan, för jag har också haft en återhämtningsperiod men då i min vardag, och då tänker jag på alla mina skogspromenader i naturen :) med min hund som står för mycket av friskvård, när jag hade all sorg av människor som stått mig nära och nu var borta för alltid och alldeles för tidigt i livet, eller när jag fick börja stoppa upp takten för att jag fått stresshjärta, handlar om ungefär samma slags fenomen, natur läker och man återhämtar sig i naturen, men även vatten som också ingår i naturen :) kan ge mycket av lugnet, sedan är det som för de flesta att skapa meningsfullhet, motionera inte att förglömma, skapa engagemang, väcka sin livslust, ha med sig i livet sina existentiella frågor och gärna svar som känns rätt och viktiga för ens eget liv., glöm inte heller sömnen. Tänk att sånt som är sunt ska ta en sådan evenerlig tid här i Sverige, för att komma igång, kunskap som redan finns och är etablerad, men säg man får vara gla!!! för det lilla Cool det är mycket bra att det börjar luckras upp det stereotypande tänkandet, inom vården och att ett annat tänkande/kunskap börjar komma igång med andra arbetssätt, och som nu inom rehabiliteringen, nu skulle jag önska att alla de som är drabbade av utmattning och med/utan depression skulle få rehabilitering i form av ovan nämnda utifrån vad som också intresserar människan, tänk så lyckat med alla dessa människor som blir/är så att säga utslagna som nu skulle kunna återhämta sig och komma tillbaka till livet och inte ligga i en säng större delen av dagen/dygnet och även kunna komma igång i arbete, så bra det skulle vara eller hur?

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 04:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R

...
05.03 | 06:14
Min förstasida har mottagit 3
26.10 | 04:58
Anmärkningsvärt!!!! har mottagit 1
26.10 | 04:58
Ett PS! har mottagit 1
Du gillar den här sidan