Du är välkommen till min blogg

Ta hand om din själ!

För att kunna må bra i själen, måste du också ta hand om själ och kropp, ja vad är själen då? säkert fler än jag som fundrat på det, du kan googla och läsa om olika förklaringar på vad själ är, kolla bara att det är en seriös källaCool Jag anser att själen består av energi, människan/personligheten, tidigare fanns det undersökningar som gjordes av själen och i dödsögonblicket så vägdes människan, och det visade sig att vikten ändrades mellan 21-28 gram, visst en del hävdar säkert att det kan vara luft och vätskor som väger, men jag måste berätta om när min pappa dog och vi vakade över honom då han låg på hjärtintensiven, i själva dödsögonblicket så glittrar det ett ljust skimmer över hans ansikte/huvud i samma stund kommer en sköterska in och öppnar vädringsfönstret, för min del betyder det att själen släpps fri och flyger ut genom fönstret Cool visst det kan också vara för lukten, men det är rätt känt detta med att själen vill ut. Jag var tvungen att bl a fråga min mamma som då levde om hon också såg glittret? och det gjorde hon, jag är helt övertygad om att det var själen som en glittrande energi lämnade kroppen, för efter skimmret så kom lik dödsuttrycket. Själen hör ihop med kroppen, som är hela människan, du har nog hört uttrycket själ och kropp. Att kunna lyssna till sin själ är bl a att ställa sig frågan vad behöver jag/du för att må bra? det handlar ju inte bara om muskler eller hur? Det handlar om vilka behov individen har och att lyssna till kroppens signaler, så denna tungviktare till 21 gram är oerhört viktig eller hur? för det är alldeles för många som mår dåligt i själen med alla dess konsekvenser. Vad är det som ger mig/dig de inre framgångarna? inte de yttre framgångarna visst ibland är de viktiga, men för att må bra i själen och kunna ha balans i livet så blir det andra ingridienser än att ha de senaste prylarna, titlar, eller de som nästan gör vad som helst för att få Tv-tid eller de som lever sina liv framför sina datorer,, oj oj vilken käftsmäll det blir när insikten kommer, om att livet har verkliga värden och inte digitala. 

Grundläggande för själen är att sköta om sig med bra kost, ha en bra sömn, ha balans mellan vila/återhämtning och aktivitet, sparsam med alkohol/droger eller helst nolla dem, motionera, meditera för att kunna slappna av och även det som hör till det primitiva området som närhet, kärlek, omtanke, sensualism,, sedan är det bara att bygga upp själenCool med det som du/jag anser vara av vikt för att må bra i själen, jag återkommer gärna till de existentiella värden, naturen, skogen, djuren,, vara medveten om vad ger energi? och vad tar energi? säga nej till sånt som du inte mår bra av, att göra sånt som skänker glädje och det man tycker om att göra, bli medveten om ens egen stress och tankarna omkring det, vännerna är viktiga inslag och sin egentid "att bara vara tid" hur enkelt som helst eller vad?

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 04:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R

...
05.03 | 06:14
Min förstasida har mottagit 3
26.10 | 04:58
Anmärkningsvärt!!!! har mottagit 1
26.10 | 04:58
Ett PS! har mottagit 1
Du gillar den här sidan