Du är välkommen till min blogg

WOOW så många klick både på webbsidan OCH även direkt via texter. Nu är det bara 175 klick till 100 000 otroligt bra av dig/er och mig :) Blommorna är till er alla :) jag blir rätt imponerad över att det är så många klick. Känns både otroligt och fantastiskt "kuligt". Strax hoppas jag så att det blir 100 000 klick på webbsidan, sedan så är klickandet och läsandet uppe i 136 781 på texter, det är ju hur coolt som helst. Så då med min räkning förra gången så tappade jag bort min räkning, lappen med siffrorna och datumet, jag skulle ju ha lite statistik över det hela, som då havererade på grund av borttappade siffror. Men jag började om, som så mycket annat i livet där man också får börja om. Ex gör om och gör rätt :) ja nu till min räkning, 29/12 började jag igen och till idag så blir det 6 354 klick på 16 dagar oj! 3805 via texter och 2549 via hemsidan. Få se hur det ser ut 29/1 2019. Från oktober 29/10 till dags datum så blir det 16 486 jag blir så häpen kan det stämma?? enbart på texterna, i min egenhändiga statistik, så missade jag tidigare även webbsidan. Ack ja, så kan det gå ibland. Men nu ska jag ha koll!!! Nu är det bara 175 klick kvar till 100 000 :) otroligt bra jobbat av dig och mig, kan sägas hur många gånger som helst.

Ett Gott Nytt 2019 till dig som läsare här hos mig, vet ju inte om du också läser min hundblogg, men om du inte gör det så vill jag iaf. uppdatera från min hundblogg om nyår och alla dessa satans nyårsraketer. Du kanske har en kompis som har hund, katt häst eller någon i släkten som har det, eller i andra sammanhang så kan du förmedla vad jag skriver. Med en önskan om ett nyår som är fritt från fyrverkeripjäser/raketer hos privat personer, för sorgligt nog så har det ju visat sig gång på gång, varje nyårsafton och även veckor innan och efter nyår, att det missbrukas på ett sätt som inte går att försvara, och utförs av dem som har noll empati för djur ochmänniskor. 

Människor skadas, djur skadas, byggnader och människors hem skadas eller brinner upp, miljön förorenas, hundar dör av chock och stress, raketer skjuts mot blåljuspersonal och andra förbipasserande. Och allt detta får ske i fredstid i Sverige, utan några större konsekvenser?? helt otroligt.Hur tror du att hundägaren mår som får sin hund traumatiserad? eller som dör av stress? förorsakat av fyrverkeri?? hur tror du att människan mår psykiskt som får sitt hem nerbränt av fyrverkeripjäs? Hur kan det få fortsätta?? fast vi som är engagerade och det är många, skriver på olika protest listor att skiten ska stoppas, men det blir inte så mycket resultat av det, var är politikerna?? var är myndigheterna??, var är Sveriges fyrverkeribransch??, och var är MSB?? (myndigheten för samhällsskydd) var är dom?? som kan ta besluten och göra åtgärder åt det. Det ska utredas in absurdum i Sverige, och sedan blir det ingen åtgärd, det är åtgärderna som är de viktiga. Inte bara tomma ord och ingen förmåga till att det blir förändring.

I Norge har raketerna varit borta i 10 års tid. 10 års tid. Och här i Sverige, ja som hundägare så vet ni/du.

I Sverige som hundägare får man "fly fältet" för att kunna skydda sin,a hund,ar, naturligtvis ska det inte vara så, dessutom så betalar många skatt också av många hundägare och de måste stå ut med detta, som är helt oacceptabelt, det är inte hundägarna som ska forslas iväg/fly iväg det är de som skjuter raketerna. Vi har en konstig omvändning här i Sverige.

Men som hundägare, så gör man ju det för att skydda sin hund OCH fyrverkeri har inget med skott fasthet att göra, eller hundens nervkonstitution, för det är något helt annat, dessutom så hör hunden så mycket bättre än människan, 4 gånger mer, och dessa vidriga fyrverkeri kan vara på flera decibel för hundens öra som gör hunden stressad, eller att ljudet blir smärtsamt högt för hunden. Hunden kan även bli så skrämd att den kollapsar och dör. Men vad gör det verkar politiker tänka om de ens gör det? för skiten får ju fortsätta. Trots alla namninsamlingar från olika hund/djur organisationer. Vad är det som brister?.

Jag hoppas att många använder möjligheten att checka in på hotel där det är fyrverkeriförbud över nyår. Glädjande nog så börjar det finnas fler och fler ställen, som har fyrverkerifritt, nu senast läste jag att vissa fjällstationer ska också ha fritt från raketer. Vissa stugbyar har också det.

Några jag kände som bodde i en småstad men i radhuslänga, där sköts som om de var beatta av något, utan hänsyn till djur och människor som inte gillar det, så de som hade hund, även de jag kände åkte ut till skogen mitt i natten/över nyåret för att kunna ge lugn och ro, trygghet till sin vän. 

De som inte kommer iväg eller som har de hundar som inte verkar så påverkade av raketskjutandet, förebygg alltid och ge de bästa förutsättningarna till att hunden får fortsätta att vara trygg.

Så vad kan man göra som hundägare då-- Rasta ordentligt på morgonsidan, gärna ett personspår eller viltspår, för det är lugnande för hunden.

Använd t/y-sele om det skulle vara så att hunden i ett läge ändå reagerar mot skjutandet, och jag tänker inte på midnatt utan på förmiddagen, en hund som får panik, blir skrämd kämpar många gånger till att fly och kan plötsligt komma ur halsband eller sele utan t-uppbyggnad.

Och tänk inte på att ha hunden lös dessa dagar eller att hunden kan "smita ut" på något sätt. Naturligtvis så med sunt förnuft så lämnar man inte sin hund ensam dessa dagar.

Gå inte ut med hunden mer än kort kiss stund tidig kväll. Ha musik på hemma för att försöka maskera smällar ljudet. Och hoppas på det bästa, att hunden inte dör, eller att lägenheten brinner ner och allt förorsakat av människan med dess lek av fyrverkeripjäser ofta i fylla eller drog påverkan, och dessutom fortfarande utan konsekvenser. Det är de oskyldiga hundägarna och hunden och/eller människan FÖR ATT INTE TALA OM ALLA ANDRA DJUR SOM FÅR PANIK OCH KAN SKADA SIG SVÅRT MED DETTA och måste avlivas,  som får ta konsekvenser av hänsynslösa människor som får härja fritt med sina fyrverkeripjäser i ett demokrati samhälle som heter Sverige. 

Önskan finns också om att människor tar mer ansvar, och alla affärer/handlare som kan göra insatser och göra val av att inte sälja raketer/smällare. Att det blir mer av agerande istället för att inte bry sig, för som det är nu så gör ju inte politiker det eller kommuner/myndigheter heller.

Önskar ETT GOTT NYTT OCH HARMONISKT TRYGGT HUNDÅR FÖR DIG OCH DIN VOVVE/AR OCH HAR DU INTE HUND så önskar jag ett gott 2019

Här går det undan, jag menar med mitt bloggande :) veckorna bara switchar förbi en. Så att blogga med förhållningssättet- att åtminstone blogga varannan vecka vore ju bra eller hur? Kuligt att det är så många läsare/klickande som jag nämnt tidigare så går många in via länken texter och en del via hemsidan, jag håller på att räkna ihop hur många det är med hemsidan under en månad men nu hittar jag inte lappen suck... få se om jag hittar den igen, annars får jag börja om att räkna, gjorde en skattning på summorna och då börjar det närma sig 10 000 på en månad tycker jag är roligt OCH jag ska försöka att inte jämföra mig med större de större bloggarna :) får ju inte någon gratis skjuts via media.

Tyckte att jag kunde blogga för någon annan åter igen och givetvis ha kvar mina egna bloggar, så jag har nämnt det tidigare så jag kontakte Non violence för de sökte en bloggare, jaaa hur hanterade de min intresseanmälan? först så tog det flera veckor utan svar, så då mejlade jag kontaktpersonen för att höra efter vad var det som var på gång. Fick en ursäkt om försening, sedan hände inget igen. Gick några dagar så ringde  deras Sverigechef upp mig, och jag kunde inte alls svara/eller ringa upp den dagen, så jag fick ett mejl som jag svarade på när vi kunde höras, så kommer den dagen och jag utgår ifrån att jag ska bli uppringd av Sverigechefen att de visar lite goodwill men så blev det ikke! tystnad och så blev det inte mer med det. Sverigechefen kanske läste något ofördelaktigt i min blogg, vet inte men ett tråkigt sätt som de hanterar intresseanmälningar, kan tänka mig att det känns om inte värre för de som söker arbete gång på gång och inte ens får ett svarsmejl. Trist värre. 

Vårdväskan sökte samarbete med bloggare, fast där var de inte intresserade av mig heller, tröttsamma de är, de förstår ju inte mitt värde som bloggare Cool

Tacka vet jag dom jag har bloggat för och skrivit för. Få se om annat dyker upp inom bloggvärlden

Vad har hänt mer då sedan senast? Ja igår var jag på hundmässan och arbetade i en av montrarna, väldigt roligt men till slut tog det roliga slut och ersattes av total trötthet i både huvud och ben. Så kan det bli. Akustiken är riktigt skitdålig så ljudet studsar hårt tillbaka. OCH det var många voovar och mycket människor.

Jag blev så inspirerad över att de sökte Krav Maga instruktörer så jag kontaktade dem, tyckte jag hade det mesta, sedan kom jag på att jag hade inte det viktigaste haha ha:) jag måste träna upp mig i det här.

Minium verkar vara ett års träning, så det tar jag fasta på. Sedan kan man söka utan att det blir mindre förargligt. 

Cool trevlig advent

 

Det kan ju inte bli mer än ett nytt bottenläge för Sverige.

Tänker nu närmast på UG senaste program om sjuksköterskorna som är ren bluff. De fuskande, utan hänsyn till sina medmänniskor som de ska vårda. Sjuka/skadade människor som behöver hjälp, människor som är utlämnade och i ett utsatt läge.

Personal som utger sig för att vara legitimerad hälso och sjukvårdspersonal- sjuksköterskorna (finns även läkare som är ren bluff) gjordes/visades i deras förra program men nu gällde det sjuksköterskorna som programmet handlade om.

De bluffande, personer som köpt sig sitt examensbevis från skolor/utbildningar i sitt hemland-Hönsuppfödare, plattläggare, lastbilschauför kontors"råtta" så långt ifrån vad sjukvård och en omvårdnadsutbildning står för.

Fast åh andra sidan så känns det ju fint.... att de är väl utbildade för sin uppgift, bara att hänga på sig skylten.

Det här verka duga för Sverige om man lyssnar på avdelningschefen från Socialstyrelsen i programmet. De ska ha en dialog med länderna där fuskarna kommer ifrån och har köpt sin utbildning ifrån. Länder som Rumänien, Egypten, Polen som nämndes. 

Lycka till! vill jag säga. En av förklaringarna till att Sverige/samhället ser ut som det gör nu-krackelering i många avseenden.

 

Arbetsgivarna-- ja vad gör dom då?? Svaret blir-- De fuskande utan sjuksköterskeutbildning är i jobb realtid både på olika sjukhus i Stockholm och i övriga landet.

Det går bra för hönsuppfödare och övriga som har köpt sin sjuksköterske examen i den svenska sjukvården.

Utbildning behövs det?? Hur många är de??-- egentligen.

Så länge det inte görs adekvata åtgärder, så kan det tolkas indirekt eller varför inte direkt, att det är --för att använda ordet - okej-- det gör inget att det blir lite svinn här och där i vårt samhälle och i sjukvården.

Vi ska ju främja tilliten. 

Den som är sjuk/blir sjuk får inte vara så nogräknad om personen ifråga hamnar på sjukhus för vård-- en hönsuppfödare eller plattläggaren gör så gott hon/han kan.

Trevlig helgCool

Eller hur? egentligen vet jag inte riktigt vad som har hänt mer än statestiktjänsten har fått fnatt!! Näe så var det ju inte, jag är väldigt glad att mina texter har fått ett uppgång i klick, som jag skriver nu i realtid så är det uppe i 120 295 visar statestik tjänsten så då har det ökat med 200% , jag kan ju inte säga att genom sponsringen/Sponsorhuset att det har skett en rusning för min blogg, som det har gjort i klick läsare, nä nä där står det stilla några kronor typ 11 kronor tror jag att det är Cool det är mer ett avtryck av Jante i Sverige, kan jag likna det med.

Jag måste ju berätta att när jag och en kompis var på Åland i förra månaden, så lovade jag mig själv men inför henne att jag ska satsa de närmaste åren på mitt skrivande (bland annat :) ) alltså bli mer aktiv och utveckla skrivandet. Men också utveckla olika nätverk men även kontakter med organisationer, företag, berätta hur bra jag är i mitt skrivande så de behöver mina texter, låter fiffigt anser jag.

Börjar med att avboka en skrivar retreat som är en helg, kostar för mycket och för lite tid. Där gick startskottet för ett utvecklande av min potential för skrivande. Cool

Jag har funderat på vad att utveckla sin potential är för något i skrivande. Jag har ju hört av andra skrivande personer säger att jag har en stor potential, men vad är det? hur kan jag omsätta det?. En potential är en talang en förmåga som ska kunna utvecklas till det bättre, och att skapa förutsättningar för potentialen? eller vad? nä skrivandet är det. Sedan surrar andra om att potential är det inre som ska utvecklas? som får mig att förverkliga drömmar? I vad undrar jag? som har med skrivandet att göra eller andra drömmar? man kan bli lite fnoskig på allt funderande. 

Jag anmälde mitt intresse för Non Violence de behöver bloggare, anser att de står för något otroligt viktigt i vårt samhälle. Men har inte hört något direkt svar. Där går det lite långsamt tycker jag, tänker på när jag var hundbloggare hos Morrr.com tog bara några timmar och de kontaktade mig. Så kan det vara, nu är det på ideell basis. Bestämt mig för att nu är det dax att börja skapa samarbeten med organisationer och/eller företag så att det blir lite kaffepengar, det är en sund tanke anser jag....de stora pengarna ja det får ju vara till dem som skriver om så viktigt som mode smink och lite sånt där.

 

Jag kom med i en fokusgrupp där man ska samtala om böcker och läsning? genom Bonnierförlagen, men jag upptäckte mitt mejl lite sent och jag har svarat ett ja fast tror att jag var lite sent ute, antar att de inte blir någon fokusgrupp, så är det med mig, många gånger, antingen så är jag för sent ute eller för tidigt ute Cool aldrig lagom, jag som gillar lagom många gånger.

Biografin till min bok som finns på Författare.se har jag inte fått ihop, ja du hör ju hur bra allt går för mig i mitt skrivande :)

Fast åh andra sidan, den bästa framgången är när man åter kommer igen, så det är just detta att ta nya tag, ge sig själv nya förutsättningar. Jag och min potential för skrivandet. 

 

Senaste kommentarer

26.10 | 04:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R

...
26.10 | 04:58
Anmärkningsvärt!!!! har mottagit 1
26.10 | 04:58
Ett PS! har mottagit 1
26.10 | 04:57